SLAVENHANDEL
 ga naar no. 16 en klik daar rechts van het laatste woord.


Het jaar 2004 werd door de UNO uitgeroepen als het jaar
ter herinnering aan - en tot verdere strijd tegen - de
slavenhandel
..."dat men zich dit jaar dan ook meer zou inspannen om alle verguisde en vernederde mensen in hun vrijheid en waardigheid te respecteren.
Dat geen enkele mens, nergens en nooit, nog uitgebuit mag worden in misprijzen en tot persoonlijk profijt van een ander..."Dit monument is in 1999 op Curaçao opgericht, "om niet te vergeten"...
en door de Unesco in 2000 uitgeroepen als een
CULTUREEL MONUMENT MET EEN VREDES-BOODSCHAP.

Op deze pagina zullen in de loop van het jaar verschillende artikelen verschijnen die betrekking hebben met het thema "slavernij", van vroeger en van nu in onze wereld van 2004 ! Blijf dus geregeld kijken...
1. Bijeenkomst te Cape Coast in Ghana. Opening van het    "herdenkingsjaar". Lees verder.
2. Enkele constateringen.klik hier.
3. Verkapte aanzet tot slavernij: meisjes-besnijdenis.
4. Afrikaanse Bisschoppen over slavernij.
5. Een voorbeeld van moderne slavernij: Niger.
6. Kindsoldaten.."nu is 't genoeg!!"
7. Nederlands aandeel in de slavernij: wrange geschiedenis
8. Kinder-arbeid in de Derde Wereld: wat doet Nederland hier tegen ?
9. Missionarissen van Afrika strijden tegen de slavernij, naar het voorbeeld van Lavigerie Een artikel van Eric Cuppens m.afr.
10. Suggesties voor een gebedsdienst tegen alle vormen van slavernij op 23 augustus, dag van herdenking uitgeroepen door de UNESCO.
11. Gebedsdienst rond SAVENHANDEL in de wereld van vandaag; gehouden in de kapel van de Witte Paters te Dongen.Klik hier voor de teksten.
12. Kindsoldaten; de aktie van de ACAT, Aktie van Christenen voor de afschaffing van folteringspractijken.En de reactie van de Verenigde Naties. Klik hier.
13. Alweer kindsoldaten ten prooi aan de "warlords" in Oost-Congo. Ze worden met drugs behandeld, en roven de omgeving leeg ten voordele van de bazen. Een verslag.
14. Ook Afrika zelf deed mee aan de slaven-handel. Op 1 juli 1863 werd de slavernij in Nederland afgeschaft. Lees hier een stuk geschiedenis over de slavernij in Afrika. Klik hier.
15. Volgens Amnestie Internationaal is de re-integratie door de Congolese regering van de kindsoldaten mislukt. Lees verder
16. Slavernij in Noord-Oost Mali. En dat in het jaar 2008! klik hierhier»»


Webmaster-NL

Vorige pagina