Homepagina > Onze overledenen > Jaar 2009. > Zuster Maria Dijkman overleden.

Zuster Maria Dijkman overleden.

donderdag 31 december 2009, door Webmaster

Ik ben de verrijzenis en het leven
Wie in mij gelooft, zal leven,
ook al is hij gestorven”


Joh.11,25

In dankbaarheid gedenken wij onze dierbare zus, schoonzus, tante en medezuster

Maria Dijkman
Zr.Benitia

Zuster Maria werd geboren op 29 December 1923 te ’s-Heerenberg en werd lid van de Congregatie van de Missiezusters van O.L.Vrouw van Afrika (Witte Zusters) op 1 mei 1949. Zij overleed op 28 december 2009 in Verzorgingshuis Sint Jozefoord te Nuland. Uit voorzorg had zij de ziekenzalving reeds eerder ontvangen.

Zuster Mia, zoals wij haar noemden, was een lieve medezuster, altijd tevreden en dankbaar, klaar om aan anderen dienst te bewijzen. In juli 1955 vertrok zij naar Tanzania waar zij zich gedurende zes jaar verdienstelijk maakte in de huishouding en haar beste krachten mocht geven in het huishoudonderwijs aan meisjes en de vrouwen van de catechisten in opleiding.

In 1961 kwam zij voorgoed terug uit Afrika. Vanaf die tijd zagen we haar in verschillende van onze kloosters waar zij zich dienstbaar maakte in de keuken en als portierster.

Wegens de gebrekkige gezondheid van haar hoogbejaarde ouders nam zij gedurende 21 jaar hun verzorging ter harte en woonde bij hen in. Na hun overlijden kwam Mia weer terug naar Boxtel en maakte zich verdienstelijk in onze eigen gemeenschappen.

In november 1994 mocht zij gaan genieten van een welverdiende rust in het kloosterverzorgingshuis “La Verna” te Wijchen, en daarna in Woonzorgcentrum Molenweide in Boxtel. Toen zij meer intensieve verzorging nodig kreeg verhuisde zij in 2007 naar Verzorginghuis Sint Jozefoord te Nuland waar zij tot haar laatste dag liefdevol werd verpleegd.

Wij zijn dankbaar dat wij haar zo lang in ons midden mochten hebben. Nu mag zij rusten in de vrede van haar Heer.

Mede namens de familie Dijkman:
Missiezusters van O.L.Vrouw van Afrika
Prins Bernhardstraat 19
5281 JH Boxtel.

De uitvaartdienst wordt gehouden in de St.Petruskerk, Oude Kerkstraat 20 te Boxtel, op zaterdag 2 januari 2010 om 10.30 uur, waarna de begrafenis zal plaats vinden op Begraafplaats Munsel, Bosscheweg, te Boxtel.
Indien U persoonlijk afscheid wilt nemen van Mia, verzoeken wij u een half uur voor de viering aanwezig te zijn.